Erfaren journalist og kommunikasjonsrådgiver

Kortfattet.no bistår med kommunikasjonsråd og tekstproduksjon. Bak firmanavnet står Steinar Mæhlum som har jobbet med journalistikk i avis og radio, krise og beredskap i Politiet og omfattende prosjekter - både i omfang og varighet - i Statens vegvesen.

Erfaringen i alle sammenhenger er den samme; uten et klart og tydelig språk oppnår vi ikke det vi ønsker med kommunikasjon, nemlig å gjøre det enklere for bedriften å utføre sine egentlige oppgaver. Og er jobben din å selge produkter eller tjenester, må du sørge for at potensielle kunder forstår hvordan de kan ha nytte av ditt produkt.

Fra strategi til tekst

For snart 15 år siden var jeg med og utarbeidet kommunikasjonsstrategien til vegutbygginga E6 Gardermoen - Moelv. En 15 år lang utbyggingsprosess, med et virvar av målgrupper; politikere, bilister, grunneiere, media, miljøvernorganisasjoner, naboer med flere. 

En kommunikasjonsstrategi for et bakeri eller en IT-bedrift er naturlig nok noe mindre kompleks, men prinsippet er det samme: Hva ønsker vi å oppnå? Hvordan ønsker vi at omverdenen forholder seg til oss? Hvem er de viktigste målgruppene, og hva skal vi fortelle de? 

Langs den røde tråden av hovedbudskap som vi spinner, kan vi så begynne å formulere enkeltbudskapene. Ønsker du å framstå som best på pris, best på smak, som tilgjengelig 24/7? Svaret på de spørsmålene danner en liten kommunikasjonsstrategi i seg selv. Og kanskje er det nok for deg:-)

Bakgrunn; journalistikk, kommunikasjon og høyere utdanning

Yrkesbakgrunn

  • 1990 - 2004: Journalist i Oppland Arbeiderblad, NRK og P4
  • 2005 - 2018: Senior kommunikasjonsrådgiver i hhv Statens, Vegvesen, Gjøvik kommune og Politiet.
  • 2005 - 2010: i perioder lærer/foreleser/sensor i samfunnsøkonomi på videregående skole og høgskole
  • 2018 - dd: eier og leder av kortfattet.no

Utdanning

  • ✔ Ingeniørutdanning ved Gjøvik Ingeniørhøgskole, nå NTNU Gjøvik
  • ✔ Mellomfag historie ved NTNU, Trondheim
  • ✔ Hovedfag samfunnsøkonomi ved NTNU Trondheim